2015. 12. 15. 03:42

Bocuse d'Or Europe: 20 európai séf mérkőzik meg Budapesten a továbbjutásért a verseny világdöntőjébe

Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudjuk, hogy melyik 20 ország versenyzője vesz részt az európai döntőn!
A legtekintélyesebb európai gasztronómiai versenyt május 10-én és 11-én a Magyarország szívében, Budapesten rendezik meg, a Sirha Budapest keretében. A rendkívül magas színvonalú verseny tétje óriási: az 5 óra 35 perces kulináris show végén – melyen a magyar séf, Hamvas Zoltán elnököl – csak 11 séf juthat be a Bocuse d'Or világdöntőjébe a 2017-es lyoni Sirhán. 

 

20 VERSENYZŐ CSAP ÖSSZE

20 versenyző próbálja bebiztosítani a helyét az európai döntőn! 20 ígéretes séf, akik mind arról álmodnak, hogy beírják a nevüket az európai gasztronómia nagykönyvébe jövő év május 10-én és 11-én Budapesten.

A versenyzők névsora:

Ausztria - A nemzeti döntőt 2016. február 29-én rendezik.

Németország - A nemzeti döntőt 2016. február 20–22. között rendezik.

Belgium - Peter AESAERT

Bulgária - Antonio IVANOV

Horvátország - Tomislav KARAMARKO

Dánia - Morten FALK

Spanyolország - Juan Manuel SALGADO

Észtország - Dmitri ROOZ

Finnország - Eero VOTTONEN

Franciaország - Laurent LEMAL

Magyarország - A nemzeti döntőt 2016. február 18-án rendezik.

Izland - Viktor ANDRÉSSON

Olaszország - A nemzeti döntőt 2016. január 30-án és február 1-jén rendezik.

Norvégia - Christopher William DAVIDSEN

Hollandia - Jan SMINK

Egyesült Királyság - Anthony WRIGHT

Oroszország - Arthur OVCHINNIKOV

Svédország - Alexander SJÖGREN

Svájc - A nemzeti döntőt 2016. január 25-én rendezik.

Törökország - Mutlu SEVKET YILMAZ

 

SZÍNVONALAS EURÓPAI SELEJTEZŐSOROZAT

Mielőtt a világ legjobb fiatal séfje címéért versenybe szállhatnának a 2017-ben a lyoni Sirhán zajló versenyen, a versenyzők a legtekintélyesebb európai gasztronómiai megmérettetésen csapnak össze. A Bocuse d’Or Europe megkerülhetetlen állomás, s egyben a selejtezősorozat legnézettebb eseménye is, ahonnan a legtöbb versenyző kerül ki a világdöntő pódiumára. A Bocuse d’Or Europe 2008-as létrejötte óta nem kevesebb mint 11 európai versenyző jut ki innen a lyoni színpadra.

Ebben az évben a vándorversenyen újra találkozik az európai gasztronómia elitje. A 20 versenyzőnek 5 órán és 35 percen keresztül csak egyetlen cél lebeg majd a szeme előtt: elnyerni a Bocuse d’Or Europe 2016 győztesének oly áhított címét. Commis-juk és felkészítő trénerük támogatásával elképzeléseik szerint meg kell alkotniuk egy húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.

Hogy bizonyítsák tehetségüket, a versenyzők egy eredeti recept megalkotásához latba vetik technikai tudásukat, kreativitásukat és személyiségüket, s merítenek hazájuk kulturális és kulináris tradícióiból is.

MAGYARORSZÁG, A NAGY GASZTRONÓMIAI NEMZET

Magyarország és Budapest már szerepel Európa gasztronómiai térképén. A bőséges, ízletes és fűszeres magyar konyha a magyarok hosszú vándorlását tükrözi, s az ország történetének tanújaként ázsiai, német, olasz és szláv hatásokat is magába olvasztott.

Bár világszerte a gulyás országaként ismerik, Magyarországon számos változás ment végbe a gasztronómia területén. Az új fűszerek, a hagyományos receptek korszerűsítése és a fúziós konyha lehetővé tette a magyar séfek fiatal generációja számára, hogy elsősorban gasztronómiai kultúrájuk értékeire támaszkodva szerezzenek maguknak nevet.

„Magyarországon szeretünk úgy fogalmazni, hogy gasztronómiai forradalom zajlott le tíz évvel ezelőtt – mondja Hamvas Zoltán, a verseny elnöke. – Séfek, étterem-tulajdonosok, borászok és cukrászok egyesítették erőiket, hogy megszülessen egy új, intenzívebb, színesebb konyha.” Ennek a sikernek a bizonyítéka, hogy már két magyar séf képviselte az országot a Bocuse d’Or világdöntőjében 2013-ban és 2015-ben, és Budapest büszke lehet arra, hogy immár négy egy Michelin-csillagos éttermet is ajánlhat.

A Bocuse d’Or Europe vendégül látása új kihívás az ország számára. „Olyan lehetőség ez, mely mindannyiunk számára óriási motivációt jelent – hangsúlyozza Hamvas Zoltán. – Szeretnénk felhívni a figyelmet a fiatal generációra, szeretnénk csodálatos kulináris kalandot kínálni és új ízeket vinni Európa gasztronómiai színterére.”

A Bocuse d’Or Europe-ot Budapesten kívül is lelkesedéssel és támogatással várja Magyarország, mely elkötelezte magát gasztronómiai, kulturális és turisztikai örökségének méltó rangra emelése mellett. 


Megtekintve: 0
Facebook Twitter Google Pinterest