2021. 08. 04. 08:12
A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Keressük azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére. A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.
A pályázás feltételei:
*konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született
A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:
és
Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV
*Figyelem: A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek
A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:
A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Iránymutatások a receptpályázathoz
A receptekhez kérjük fotót is csatoljatok (PNG/JPEG formátumban) az elkészült ételekről. A verseny két témájának kalkulációját 12 adagra kérjük megadni. Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen. Recept: / ITT letölthető a mintarecept, mely példának tekintendő a pályázat beadásához/ Név: Báránykaraj sült szívsalátával, vesével, mártással 12 főre.