2021. 08. 04. 08:12

Lennél TE a 2022-es BOCUSE D’OR Europe győztese? BUDAPEST 2022. március 22-23.

A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Keressük azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére. A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.

 

A pályázás feltételei:

  • A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
  • A pályázó magyar állampolgár
  • A pályázó elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
  • A pályázó rendelkezik Commissal

*konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született 

A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:

  • Téma 1.(12 főre):
    2 db BALATONI SUDÁR ponty - kb. 2 kg +/- 20%/db

és

  • Téma 2.(12 főre):

Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

*Figyelem: A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

  • a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
  • a benyújtás módja: emailben, a sales@bocuse.hu címre,
  • a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap. 

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

  • A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
  • Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo 
  • Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo

 

Iránymutatások a receptpályázathoz

A receptekhez kérjük fotót is csatoljatok (PNG/JPEG formátumban) az elkészült ételekről. A verseny két témájának kalkulációját 12 adagra kérjük megadni. Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen. Recept: / ITT letölthető a mintarecept, mely példának tekintendő a pályázat beadásához/ Név: Báránykaraj sült szívsalátával, vesével, mártással 12 főre.


Megtekintve: 0
Facebook Twitter Google Pinterest