Hírek

Újdonságok a Bocuse d'Or történetében!

Egy történelmi, egy meglepő és egy új utakat nyitó változás is történt a Bocuse d'Or történetében.

Tovább

Elindult a szavazás a Bocuse d'Or Lyon legjobb plakátjára! – Győzzön a magyar plakát!

Eddig minden alkalommal, amikor magyar csapat indult a Bocuse d'Or-on, megnyerte a plakátversenyt, legyen ez így 2017-ben is! 

Tovább

Út Lyonba – a magyar csapat felkészülése, 1. rész

Gőzerővel zajlik a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or lyoni döntőjére. Következzen néhány tudnivaló a felkészüléssel kapcsolatban. 

A magyar csapat – akárcsak tavasszal, az európai válogatóra készülve – most is heti hat napot a felkészülési konyhában tölt. Ez gyakorlatilag a versenykonyha tökéletes mása, minden ugyanott és ugyanúgy van benne, ahogyan majd Lyonban is lesz (vagy épp annak tükörképe, attól függően, hogy hova esik a sorsolás). 

Tovább

Széll Tamás a Bocuse d’Or Europe döntőjének győztese!

Magyarország a mai napon történelmet írt, Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, mely azt jelenti, hogy hazánk már biztosan kint lehet a lyoni világversenyen.  A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett. Az eredmény bejelentésekor a nyertes Széll Tamás a könnyektől alig tudott megszólalni, erre az elsöprő győzelemre senki sem számított. A hazánknak világsikert hozó séf 4 és fél hónapon át készült a mai megmérettetésre, és az egész verseny alatt igen higgadtan viselte mind a drukkerek, mind a fotósók, televíziósok közelségét. Saját elmondása szerint ezt a sikert csak csapatmunkával, összefogással, fegyelmezettséggel és a szakma iránti teljes alázattal lehetett elérni, de persze sokat segített, hogy ilyen sokan támogatták őket már a felkészülés ideje alatt is.

Tovább