2023. 04. 27. 10:34
Ki képviseli hazánkat 2024-ben a norvégiai Trondheimben a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2023. május 31-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2025-s világdöntőjére.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia recept pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri Hamvas Zoltán elnökletével kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját minimum 6 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2024. márciusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.
A pályázat benyújtásának határideje: 2023.május 31. éjfél.
A pályázat témája:
A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki (2025. január 20-ig) betölti a 23. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre 2023. május 31. éjfélig várjuk. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről / beküldéséről írásbeli visszajelzést kap.
A Bocuse d’Or verseny állomásai:
Pályázatok beküldése: 2023. május 31.
A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2023. június 15. (maximum 10 fő)
Bocuse d’Or magyar selejtező: 2023. szeptember első fele
Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2023. október (4-6 fő)
Bocuse d’Or Europe döntő: 2024. március 19-20. Trondheim (Norvégia)
Iránymutatások a receptpályázathoz